Historia ja arvot

 • 1988

  Ruka Safariksen toiminta alkoi, kun Lilli ja Juhani Karjalainen avasivat ATK-majatalon kokoustaville ryhmille. Majatalo oli edelläkävijä kokouksissa tarvittavissa atk-järjestelmissä ja se tarjosi majoitusta kahdeksassa makuuhuoneessa, sekä Lillin tekemää ruokaa.
 • 1990

  Kokousryhmät alkoivat kyselemään, että olisiko heille mahdollista tarjota jotain tekemistä kokoustamisen ohelle. Opastetuista moottorikelkkaretkistä tuli ensimmäinen Ruka Safariksen järjestämä aktiviteetti.
 • 1994

  Aivoriihisauna, Honkakota sekä Villa Golf Ruka rakennutettiin kasvavalle toiminnalle uusiksi toimintakohteiksi.

 • 2000

  Vanha Karhu- ravintola avasi ovensa Rukan juurella.

 • 2001

  Tilausravintola Kontioluola, Rukan suurin ravintola, valmistui Naatikkaniemen alueelle.

 • 2002

  Iisakki Villagen ensimmäinen rakennus, Iisakin Talo, valmistui. Sittemmin alueelle on rakennettu saunoja, majoitusta ja muita rakennuksia Paanajärvellä sijaitsevan Rajalan pihapiirin mukaisesti, jossa alun perin on 32 rakennusta.

 • 2007

  Yrityksen päivittäiseen toimintaan liittyi Karjalaisen perheen nuorempi sukupolvi.

 • 2013

  Vanha Karhu - ravintola remontoitiin Safarikeskukseksi, aktiviteettien päämajaksi.

 • 2017

  Glass Village valmistui Iisakki Villagen yhteyteen ja tarjoaa elämyksellistä majoitusta lasikattoisissa villoissa.

 • 2018

  Iisakki Villagen uusi vastaanottorakennus avautuu ja yritys juhlii 30-vuotista taivaltaan!

 • 2020

  Covid-19 pandemian iskiessä koko maailmaan Ruka Safariksen suunnitelmat myös hieman viivästyvät, mutta aika käytetään hyväksi ja toimintojen ympäristöystävällisyyttä ja tehokkuutta kehitetään, jotta ollaan valmiina entistä ehompina kun sen aika on!

 • Vanha Karhu 2000

Turvallisuus, ammattitaitoisuus ja luotettavuus ovat toimintamme perusta.

Turvalliset ja laadukkaat tuotteet

Toimintamme lähtökohtana on tarjoamiemme tuotteiden ja palveluiden turvallisuus. Seuraamme tarkasti kaikkia Suomen lain määrittelemiä turvallisuusvaatimuksia, joihin kuuluu mm. vastuuvakuutukset, palotarkastukset sekä turvallisuussuunnitelmat. Käyttämämme koneet ja laitteet ovat turvallisia sekä huollettuja. Onnettomuuksien välttämiseksi olemme määritelleet tarkat ryhmäkoot ohjelmillemme, perehdytämme oppaamme aktiviteetteihin perusteellisesti ja käymme läpi mahdolliset vaaratilanteet.

Luotettavuus

Toteutettavat palvelut vastaavat todellisuudessa sitä, mitä asiakas on ostanut. Aikataulut ja järjestelyt hoidetaan niin, että niitä voidaan totuudenmukaisesti seurata ja asiakas kokee saavansa rahalleen vastinetta. Tarjoamme majoitusta ja aktiviteetteja vuoden ympäri, jotta pystyisimme tarjoamaan mahdollisimman pysyviä työsuhteita työntekijöillemme. Huolehdimme myös omalta osaltamme maksujen suorittamisesta ajallaan.

Henkilökohtaisella otteella

Henkilökuntamme on ammattitaitoista ja työlleen motivoitunutta. Kaikki opastustehtävissä toimivat työntekijät ovat koulutettuja tehtäväänsä ja heillä on voimassa kaikki tarvittavat pätevyydet ja todistukset mm. EA2-osaaminen ja hygieniapassi. Uudet oppaat oppivat työhön aina ammattioppaan mukana. Uudelleen koulutamme henkilökuntaamme aina mahdollisuuksien mukaan. Tiedostamme, että jokainen asiakas on erilainen ja tarvitsee personoituja palveluja. Niin myös jokainen työntekijämme on oma persoonansa, omalla huumorillaan!

Ympäristöpolitiikka ja vastuullisuus

Ruka Safaris Oy:n omistajat ja henkilökunta ovat sitoutuneet omalta osaltaan kehittämään ja edistämään ympäristöystävällistä toiminta-ajatusta ja ottamaan luonnon ja sen suojelemisen osaksi jokapäiväistä toimintaa. 

Missiomme on tarjota asiakkaillemme elämyksiä ja kokemuksia niin, että hekin ymmärtävät luonnon arvon ja sen kuinka ihanaa luonnosta on nauttia ja kuinka jokainen meistä voi vaikuttaa omalta osaltaan siihen, että seuraavat sukupolvemmekin voivat luonnosta nauttia. 

Menestyminen tässä työssä edellyttää meiltä vankkaa, asiakkaidemme tarpeisiin soveltuvaa ympäristöosaamista sekä omien ympäristövaikutustemme minimoimista.

Ympäristöpolitiikassa määritämme ympäristönäkökohdat ja periaatteet, joita noudatamme niin omassa toiminnassamme kuin asiakkaille tuottamissamme palveluissakin. Ympäristötavoitteet olemme kirjanneet ympäristöohjelmaamme, jonka kautta myös seuraamme niiden toteutumista.

Oman toimintamme keskeisiä ympäristöperiaatteita ovat:

 • Noudatamme tinkimättömästi paikallista ympäristölainsäädäntöä ja ympäristöstandardeja toimintamaissamme ja johdamme ympäristötyötämme jatkuvan parantamisen periaatteella. Toimimme paljon luonnonsuojelu- ja kansallispuistomaisemassa ja siellä toimiessamme noudatamme niitä periaatteita ja sääntöjä joita kyseiset alueet meiltä vaativat.
 • Arvioimme toimintamme ympäristöriskejä ja ehkäisemme niitä ennalta noudattaen varovaisuusperiaatetta
 • Pyrimme vähentämään toimintamme päästöjä muun muassa tehostamalla ja vähentämällä tarpeettomia kuljetuksia ja pienentämällä ajoneuvojemme polttoaineen kulutusta. 
 • Pyrimme lisäämään omien kiinteistöjemme energia- ja materiaalitehokkuutta.
 • Koulutamme ja ohjaamme henkilöstöämme ottamaan ympäristönäkökohdat huomioon kaikessa toiminnassaan
 • Edellytämme sopimuskumppaneiltamme ympäristövastuullista toimintaa.
 • Mittaamme säännöllisesti toimintamme ympäristövaikutuksia ja raportoimme tuloksista
 • Suosimme hankinnoissamme kestäviä ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja. Emme käytä kertakäyttöisiä astioita retkillämme. Ravintoloissamme minimoimme kaiken kertakäyttöisen materiaalin käytön ja pyrimme hankkimaan ne tuotteet mitkä kertakäyttöisenä käytämme ympäristöystävällisinä. 
 • Pyrimme minimoimaan ruokahävikkiä ja kannustamme asiakkaitamme myös kiinnittämään omaan toimintaansa huomiota tämän osalta. Pyrimme käyttämään lähellä tuotettuja raaka-aineita niin paljon kuin mahdollista sekä tarjoamaan asiakkaillemme kasvis-vaihtoehtoja. 
 • Käyttämämme siivousaineet ovat ympäristöystävällisiä.
 • Neuvomme, rohkaisemme ja valistamme asiakkaitamme toimimaan ja käyttämään palveluitamme ympäristö huomioon ottaen. 

Kulttuurin ja perinnön ylläpito

Kuusamolaisena perheyrityksenä meillä on vahvat juuret paikallisiin tapoihin ja ihmisiin. Kaikki yhteistyökumppanimme ovat paikallisia toimijoita. Suosittelemme asiakkaillemme muita paikallisia yrityksiä riippuen siitä mitä asiakkaat etsivät. Tarjoamamme ruoka on aina mahdollisuuksien mukaan paikallisista raaka-aineista tehtyä ja ruoka-annoksemme edustavat paikallista ruokakulttuuria. Tarjoamme asiakkaillemme laadukkaita paikallisia matkamuistoja, kuten paikalliselta porotilalta tulevia poron taljoja, poronsarvia ja käsityönä Pohjois-Suomessa valmistettuja elintarviketuotteita.

Iisakki Village kokonaisuudessaan on paikallinen kulttuuriperinnön kohde: se jäljittelee Paanajärvellä ollutta Rajalan pihapiiriä. Tätä pihapiiriä mukaillen alueelle on siirretty rakennuksia eri puolilta Suomea. Kaikki alueelle tuodut rakennukset ovat olleet purku-uhan alla alkuperäisissä kohteissaan ja niistä on pelastettu kunnossa olevat hirret ja materiaali. Rakennukset on uudelleen pystytetty ja entisöity niiden tyylien mukaisesti Iisakki Villageen.
Aktiviteeteissamme tuomme esille paikallista kulttuuria ja tapoja. Esimerkiksi SaunaTour- ohjelmamme opastettu saunakokemus tuo asiakkaalle esiin suomalaisen saunakulttuurin erikoispiirteet.

Ruka Safaris, sales

Myllylahdentie 4, 93830 Rukatunturi, FINLAND

Iisakki Village Reception

Myllylahdentie 4, 93830 Rukatunturi, FINLAND

 oulangankansallispuisto  riisitunturinkansallispuisto  saunasertifikaatti  NP WildFood logo RGB  laatutonnilogo  greenkey logo

© Ruka Safaris | Design Davas